2007-11-14

Inflatsioon


Müügil hinged, kõigest 25 krooni pakk!
Pildi autor: Düsenteeria

Süüfilis: Inflatsioon ei paista Eestis mõjutavat ainult raha väärtust vaid ka muid asju. Vanasti hinge kuradile müümise eest sai ikka mõisa või muidu hea elujärje, võibolla ka ohtralt naisi või muid sarnaseid asju mida keegi oma naiivse peakesega välja mõtles ja pärast kahetses.

Tänapäeval on asjad aga muutunud. Mõisat ja naisi enam lootust saada pole. Viimati Sotsiaalanalüütikute poolt läbiviidud uuring näitas, et hinge hinnaks on 12 eesti krooni ja viiskümmend senti, mille eest ei saa korralikku pakki suitsugi.

Samas on see abiks kõigile kellel on plaanis olnud lähiajal soetada endale hinge (varem enda oma 100 naise vastu vahetanud või midagi sarnast). Samuti pole enam probleemiks kui keegi millegi eest hingehinda küsib, 12.50 leiab ka vaesema mehe rahakotist.

Murelikuks teeb ainult, reklaamtahvlil märgitud kiri "lõpumüük". See tihti nähtav silt poelettidel, võtab antud kontekstis kergelt kurjakuulutava kõla. Kas tõesti on lõpp nii lähedal, et hingede hinnad alla lastakse ja lõpumüügile pannakse?

Kommentaare ei ole: